El mercat: adquirint millores pel vostre feu

Tota la feina que realitzareu té unes recompenses. En aquest cas, com que sou membres d'una família noble amb un feu, es tracta de construccions i elements propis del sistema feudal. Cada millora en el vostre feu us permet fer alguna cosa:

 

El molí: els molins permetien moldre els cereals per fer pa. Sense cap dubte va ser una gran innovació pels habitants del camp. Els moliners eren gent amb tendència a fer trampes i agafar farina quan ningú mirava. D'aquesta forma no caldrà que intenteu enganyar el professor, perquè podreu emprar el llibre o un resum del tema durant 5 minuts a les proves escrites.  

 

Camps de rotació biennal: quan sigueu propietaris d'un camp com aquest veureu que la vostra producció de cereals s'incrementa. D'aquesta forma podreu regalar 20 Punts de Glòria a 5 dels vostres companys de classe.

 

L'església: quan sigueu propietaris d'una església podreu pregar a Nostre Senyor la seva ajuda. D'aquesta forma podreu rebre l'ajuda del professor durant les batalles campals (proves escrites) per saber si una resposta és correcta o no.

 

El castell: els castells oferien seguretat als seus propietaris. En cas d'un atac els seus murs permetien atacar sense rebre tantes baixes. D'aquesta forma, vosaltres podreu eliminar la pregunta de menor valor de les batalles campals (proves escrites) que fem durant el trimestre.  

 

La torre de vigilància: alguns castells tenien un sistema de torres de vigilància per detectar l'enemic abans d'arribar a les seves portes. Amb aquestes torres tindreu la possibilitat de repetir una prova escrita al llarg del trimestre. Només una! 

 

La posada: el vostre feu és pas obligat pels viatgers. Entre ells destaquen els joglars, els trobadors i els romancers que animen els dies amb les seves composicions musicals. D'aquesta forma tindreu la possibilitat de treballar a classe escoltant música amb els vostres reproductors.

 

Terres comunals: Si les collites anaven malament, els camperols sempre tenien a mà les terres comunals, que eren de tots. D'allí podien obtenir fusta, caçar animals salvatges, recollir fruits... D'aquesta forma, si veieu que les coses us van molt malament sempre podeu emprar les terres comunals per repetir una activitat del trimestre que no sigui una prova escrita. Només una!

 

Camins: a l'Edat Mitjana els camins podien ser llocs perillosos i eren de molt mala qualitat. A les vores s'amagaven els lladres per assaltar els viatgers i quan plovia no es podia caminar. Per aquestes i altres raons hi havia molta gent que mai havia viatjat fora del seu poble. Si vosaltres voleu aixecar-vos de la taula per consultar altres grups, demanar material o intercanviar opinions haureu de tenir camins

 

Teniu alguna suggerència?!

 

 

 

Theme generique - Petitjean
00:0000:00