Guanyar Glòria: les normes del joc

Benvinguts al curs escolar 2017-2018. Enguany l’assignatura de Ciències Socials funcionarà com un joc. Com a professor, company de viatge i autor d'aquesta experiència us convido a participar. Com en qualsevol joc hi haurà premis i recompenses, però com en qualsevol classe també hi haurà activitats, proves, reptes i jocs. Com en qualsevol joc hi haurà una classificació on podeu arribar a l’últim nivell, convertint-vos en Rei o Reina de Ponent, o quedar-vos al primer, sent un miserable esclau privat de llibertat. El motor que us propulsarà fins el més alt de l'escala social són els Punts de Glòria (PG).

 

 

 

 

 

 

 

Per què Punts de Glòria? Perquè quan accepteu participar en el joc us convertireu en homes i dones d'aquesta fantàstica Edat Mitjana. Tots ells aspiraven a adquirir la major glòria possible per ells mateixos i la seva família. Els punts de glòria representen la fama, l'èxit i el nivell del vostre personatge. Per exemple, a l’Edat Mitjana la glòria es reflectia en les cançons dels joglars i trobadors. Els cavallers, els prínceps i els reis anaven a la guerra, lluitaven en torneigs o feien construir magnífics temples per guanyar glòria.

 

Com es guanyen els Punts de Glòria? Mitjançant les missions que us encomanarà la Mà del Rei (el profe), l'home de confiança de Sa Majestat, i mitjançant les lluites contra els 2 final bosses. Cada missió té assignats uns Punts de Glòria. Acomplir la missió de manera correcta implica guanyar tots els Punts de Glòria possibles, fer-la malament implica guanyar menys, i no fer-la implica no guanyar cap.

El comportament a classe també garantirà guanyar o perdre Punts de Glòria, pel que us recomanaria tenir un bon comportament. La Mà del Rei us farà entrega de títols en gratitud als serveis prestats, per les nobles accions pròpies dels cavallers: ajudar els companys, protegir els amics, mantenir la calma i l'orde en el regne, actuar de forma decidida i voluntària...

Però i la meva nota què? La vostra nota vindrà determinada pel nivell que ocupeu al final del trimestre. 

 

Quins títols podem guanyar per la nostra actitud?

-Del Cor de Drac: qui de forma constant s'ofereix voluntari per fer les correccions de les activitats i, a més a més, ho fa correctament.

-De la Bona Lletra: qui té la llibreta de classe en molt bon estat, ordenada, amb claredat i amb les feines al dia.

-Del Bon Fer: qui s'esforça per ajudar els companys.

-De la Pau: qui sap mantenir una actitud correcta a l'aula en qualsevol moment i circumstància.

-De la Mà Ferma: títol reservat pel primer de la classificació mensual.

-Semprellest/a: títol reservat per qui dia rere dia té el material de classe preparat damunt la taula sense necessitat d'esperar a que ho digui el professor.

 

A més a més, existeixen altres títols sorpresa i de caràcter personal que aniran apareixent al llarg del trimestre. Alguns, fins i tot, els podreu dissenyar vosaltres. Cadascun d'aquests títols va acompanyat d'una recompensa de 20 Punts de Glòria.

 

Per què serveixen els Punts de Glòria? Serveixen per fer-vos pujar de nivell en la societat medieval. A més a més, quan 3 dels 4 membres del vostre grup arribeu als nivells 2, 4, 6, 8 i 10 podreu obtenir recompenses al mercat. Aquestes recompenses impliquen beneficis per als alumnes que hagin arribat al nivell determinat. Així, per exemple, podreu fer ús del llibre en un examen, escoltar música durant la classe, repetir una prova escrita, guanyar Punts de Glòria extra o rebre l’ajuda del professor per saber si una resposta és correcta. 

 

Com treballarem? Hi haurà activitats individuals i en grup que haureu de realitzar amb l'ajuda del material enllaçat al web, el llibre de text o altres recursos que us donarà el professor. Aquestes són les missions.

A més a més, farem un mínim de 2 proves escrites. Aquestes són les batalles contra els finals bosses: el Rei Salvatge i el Rei de la Nit.

Realitzarem també jocs d'habilitat i coneixements. Aquests són els torneigs i justes.

Tot allò que fem a classe té assignats uns Punts de Glòria en funció de la seva dificultat i complexitat.

Per descomptat, sempre podeu fer feines voluntàries!

 

Quins són els nivells?

Esclaus (0-100 PG)

Serfs (101-200 PG)

Pagesos lliures (201-300 PG)

Escuders (301-400 PG)

Cavallers (401-500 PG)

Barons (501-600 PG)

Comtes (601-700 PG)

Ducs (701-800 PG)

Prínceps (801-950 PG)

Rei/Reina de Ponent (950-1000 o + PG)

 

Advertència

Totes aquestes normes estan subjectes a canvi en funció de l'evolució i l'actitud del grup.

Jugues?

Converteix-te en el Rei o Reina de Ponent!

Sumeu PUNTS DE GLÒRIA

al vostre marcador!

Quantes més MISSIONS supereu, més PUNTS tindreu.

Quants més punts, més NOTA!

Els bons cavallers guanyen títols... i més PUNTS DE GLÒRIA!

Acumulant PUNTS DE GLÒRIA obtindreu RECOMPENSES.

Heu vist quines?

Treballs individuals, en equip, torneigs, justes i batalles campals!

Sempre alerta!

Voleu deixar el vostre nom en la Història?

Arribar a ser REIS DE PONENT

és a les vostres mans!

Heart of Courage - Two Steps from Hell
00:0000:00